Konsertti Juhani ja Loviisa-dialogit 2013

Kantaesitys 14.7.2013 klo 19

Toinen esitys 21.7.2013 klo 19

Sävellys: säveltäjä, musiikkineuvos Petter Ohls. Sävellys pohjautuu Hella Wuolijoen Niskavuoren nuori emäntä teokseen.
Solistit: sopraano Inga Sulin ja baritoni Taisto Polvi 
Säestys: pianisti Maila Böhm

Musiikkiteos sisältää neljä kohtausta ja sen kesto on noin 45 min. Tyylijali on klassinen laulutaide.  Tapahtuman kokonaiskesto taukoineen 1,5 -2 tuntia.

Tehdessään ʻJuhani ja Loviisa-dialogitʼ - sävellystyötä säveltäjä Petter Ohlsilla oli sellainen luovuuden palo, että siitä ei voinut seurata mitään muuta kuin upea musiikkiesitys. 

Olemme ylpeitä siitä, että ansioitunut työryhmä on päättänyt valita juuri meidän kylämme ja talomme maailman kantaesityksensä näyttämöksi. Mielestämme salimme sopii erittäin hyvin tähän tarkoitukseen 158- vuotta vanhoine hirsiseinineen ja ajan tyyliin sopivine kalusteineen. Akustiikka on todettu erinomaiseksi. Vanha päärakennuksemme sijaitsee historiallisessa perinnemaisemassa Vuolijoen kylän keskustassa. 

Tämä Nikkilän tila on kuulunut Wuolijoen kartanon seurapiireihin ja se  on myös mukana Niskavuori-kirjoissa Nikkilänimisenä. Kyläläisten suussa Wuolijoen kartano helposti muuntuu Niskavuoreksi (Kartano sijaitsee meiltä noin 1 km päässä eikä ole yleisölle avoin). Niskavuori-kirjojen monet henkilöhahmot ovat saamamme tiedon mukaan oikeasti eläneet näissä maisemissa ja ovat tunnistettavissa. Elokuvat on kuvattu muualla.

Sydän-Hämeen juttu konsertista. Sivu 1,   sivu 2,   sivu 3
Solisteista ja säestäjästä tästä linkistä
Säveltäjä Petter Ohls'in sanomaa tästä linkistä
Petter Ohls julkaisuja tästä linkistä
Konsertin Juhani ja Loviisa-dialogit juliste. Linkki tästä