Vuolijoen kylä

Vuolijoen kylä kuuluu maakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan. Sen arvoja ovat tyypillisen maalaiskylän luonne ja edustava vanha rakennuskanta.

Täällä on ollut asutusta 1400-luvulta lähtien. Kylä on siitä erikoinen, että se on jakautuu kahden kunnan, Pälkäneen Hauhon (Hämeenlinna) alueelle. Noin kilometrin päässä meiltä on Wuolijoen kartano, jonne aikoinaan tuli miniäksi Hella Vuolijoki, joka seudun inspiroimana kirjoitti myöhemmin Niskavuori-sarjansa.Talomme on kirjoissa mainittu Nikkilän talo, jonka isäntäväki kuului niskavuorelaisiin seurapiireihin.

Niskavuoren tarinat elävät edelleen kylän alkuperäisasukkaiden suussa: puhutaan Niskavuoresta kun tarkoitetaan Vuolivuorta ja kartanoakin edelleen leikkisästi siten nimetään. Mainittakoon tarkennuksena, että kartano ei ole yleisölle avoin.

Vuolijoen kylä koostuu noin 20 talosta ja sen lisäksi kesämökit. Kylällä ollaan omavaraisia lähes kaikessa. Oma WPK:n talo, jossa järjestetään ohjelmallisia iltamia kaksi kertaa vuodessa. Ohjelman esitämme tietenkin itse lauluista sketseihin, keijuleikeistä tonttuleikkeihin. Tanssiorkesteri löytyy myös omasta kylästä. Täällä on monia käsitöiden taitajia ja omassa kylästä on syntyisin myös 266 sivuisen kylähistorian kirjoittajatar. talviulkoilutapahtuma vetää osallistujia vauvasta vaariin.

Kylällä on myös omat katuvalot, jotka antavat valoa pimeinä aikana.

Yhteisöllisyyttä naapuriapua paikan tullen. Tänne on helppo tulla ja täällä on viihtyisää ja rauhallista asua.

Kulttuurimaisemaa

Kylänraitti

Akka-arra

Kotiluomua

Sadonkorjuu