Taidenäyttely Luovuuden ilo 2013

Seitsämän taiteilijan yhteisnäyttely: Akvarelleja, öljyvärimaalauksia, sekatekniikkaa, lasitaidetta, esinekoosteita ja kiviveistoksia

Kaarina Kellomäki

Marimekolle, Finlaysonille, Tampellalle, Nansolle, Suomen Trikoolle, Heleniukselle ja monille muille tunnetuille suomalaisille ja ulkomaalaisille yrityksille painokangaskuoseja suunnitellut ja myös ympäristötaiteesta tunnettu tekstiilitaiteilija Kaarina Kellomäki  Helsingistä tuo kotigalleriaamme töitä, joissa yhdistyy silkkipainotekniikka ja maalaus, sekä kierrätyslasista tekemiään taide-esineitä. 

Kellomäki toimi myös pitkään tekstiilitaiteen lehtorina Taideteollisessa Korkeakoulussa ja on luonut monipuolista uraa taiteen parissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Mm. Vuoden tekstiilitaiteilija TEXO 2005.

Vuolijoelle hän suunnittelee myös ulkotyön kierrätysmateriaalista. Siihen saa yleisökin osallistua. Harvinaista on, että jo 1960- luvulla ekologisuus ja ympäristö olivat Kellomäelle taiteen lähtökohtia.


Mirja Yli-Vakkuri on valmistunut Alfa Art- taideoppilaitoksesta  ja hänen taustayhteisönsä on Galleria Kolmas Kerros Helsingissä. Hykeryttävän hauskoja sekä vakaviampia koskettavia Esinekoosteita mm.  suvun vanhoista esineistä ja suurelta osin kirpputoreilta hankittua kierrätystavaraa.

Liisa Heinonen, Pirkkalan Taidekoulu. Taustayhteisö Pirkkalan Taideyhdistys.Hänen maalauksissaan yhdistyy taidokas tekniikka ja luova sielukkuus. Maalaa  öljyväreillä, akryylillä ja vesiväreillä.  Saanut oppia myös Yhdysvalloissa.

Arvo Heikkilä, taustayhteisö Espoo Art, Vuoden taitelija 2001 Espoo Art, Kultamitalisti Festival Jersey 2005.  Asunut myös Kanadassa. Hyvin värikkäitä, kauniita  ja omaperäisiä öljyvärimaalauksia. 

Aino Karilas on maisema-arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistossa. Lahjakas akvarellisti.

Anna-Maija Yli-Vakkuri, taiteen harrastaja. Hän sairastaa MS-tautia ja hänen sanomansa on, että vaikka kädet vapisevat ja jalat eivät kanna, on lupa iloita taiteen tekemisestä ja väreistä. Hän haluaa rohkaista muitakin luovuuden iloon. Raikkaita, kauniita  akryylitöitä.

Kuvanveistäjä Virpi Yli-Vakkurin suuri rakkaus on suomalainen graniitti, josta hän tekee veistoksia ja taide-esineitä. Yli-Vakkurin käsissä kivi muotoutuu pehmeäksi. Hän on myös AteljeeGalleria Virpi & Orbin emäntä ja pienyrittäjä. Valmistunut kuvataiteilijaksi Sveitsissä ja kivimieheksi Vammalassa.

Mirja Yli-Vakkuri, Anna-Maija Yli-Vakkuri ja Arvo Heikkilä tavattavissa galleriassa 17.7. ja Kaarina Kellomäki  ja Liisa Heinonen 7.8. Osa teoksista vaihtuu kesän kuluessa.
Sydän-Hämeen juttu avajaisita. Linkki tästä.
Taidenäyttely Luovuuden ilo juliste. Linkki tästä